Nutrivigilantie

In ons streven om de nutraceuticals en de bedrijven die notificatiehouder zijn, wetenschappelijk te upgraden en ondersteunen, biedt Chrinda Consult bvba de mogelijkheid om een organisatie breed nutrivigilantiesysteem te implementeren in Uw bedrijf. Een team van nutrivigilantie-experts bieden een continue bewaking aan van het topic ‘SAFETY’, want bewaking maar vooral rapportering van de veiligheid van nutraceuticals wordt voor bedrijven steeds belangrijker.

In het kader van nutrivigilantie biedt Chrinda Consult bvba met het quality system NutriVigSafe® op continue basis een veiligheid literatuurscreening aan van recente wetenschappelijke publicaties uit professionele databases voor vitaminen, mineralen, botanicals en andere substanties. De resultaten van deze veiligheid literatuurscreening worden periodiek gerapporteerd aan Uw bedrijf.

Bovendien worden Health Care Professionals en gebruikers via aangeboden kanalen, zoals website, telefoonnummer en e-mailadres naar NutriVigSafe® geleid. Vervolgens worden ontvangen veiligheidsklachten bij het gebruik van Uw nutraceuticals, in overeenstemming met ons nutrivigilantiesysteem procedures, professioneel voor Uw bedrijf afgehandeld.

Naast de opbouw van een archief voor de onderbouwing van de veiligheid van Uw nutraceuticals, krijgt Uw bedrijf, na implementering van het nutrivigilantiesysteem, NutriVigSafe® een wetenschappelijke en professionele upgrade en kan U zich hierdoor via marketing duidelijker gaan profileren.

Premarketing veiligheidsevaluatie

NutriVigSafe® biedt bedrijven een premarketing veiligheidsevaluatie aan. Vooraleer het nutraceutical op de markt komt, wordt er een veiligheidsscreening uitgevoerd op de ingrediënten en hun combinaties in het nutraceutical. Bijwerkingen, interacties met geneesmiddelen, interacties met andere nutraceuticals, contra-indicaties en andere veiligheidsparameters worden wetenschappelijk geanalyseerd en gedocumenteerd.  Zo kunnen, indien vereist, risk based veiligheids-corrigerende en preventieve maatregelen worden geïmplementeerd vóór het nutraceutical op de markt wordt geïntroduceerd.

Premarketing veiligheidsevaluatie is ook een quality tool om de productaansprakelijkheid van het bedrijf te mitigeren.

NUTRIVIGSAFE®  The solution for nutrivigilance

De Helle 18

B - 2940 Stabroek

0474 89 32 65 - 0460 977 411

BE 0863 415 095

 

info@nutrivigilance.com

http://www.nutrivigilance.com