Be-sup verdedigt

Nutrivigilantie: Nutrivigilantiecommissie nog steeds niet opgericht

De aanstelling van de nutrivigilantiecommissie blijft uit. We hebben officieel gevraagd wat er gebeurt met de meldingen die binnenkomen. Hier is het antwoord van de FOD Gezondheid. Be-sup maakt zich zorgen over deze gang van zaken, die niet in overeenstemming is met de wetgeving omtrent nutrivigilantie.

Read more

Harmonisering van de maximumgehaltes van vitamines en mineralen: be-sup dankt haar leden voor hun steun bij het vinden van Belgische MEP’s om brief naar Commissaris Stella Kyriakides te sturen met onze bezorgdheden

Zoals eerder besproken in onze laatste nieuwsbrief en tijdens de algemene vergadering, maakt be-sup zich ernstige zorgen over het lopende proces voor de harmonisering van de MPLs. Samen met onze Europese federatie EHPM en zusterorganisaties uit verschillende landen hebben we een gecoördineerde lobby-actie opgezet om onze standpunten te versterken. Hieronder willen we jullie informeren over onze bezorgdheden en de stand van zaken in dit dossier.

Read more

Vallen vloeibare voedingssupplementen onder de SUP-richtlijn?

Vallen vloeibare voedingssupplementen onder de SUP-richtlijn? Vastgemaakte dopjes of niet? That’s the question. De Belgische overheid vindt van wel, maar be-sup argumenteerde en gaat hier niet mee akkoord, gesteund door het standpunt van onze Europese federatie EHPM en andere Europese stakeholders. De FOD stelde de vraag aan de Europese Commissie. Het is nu wachten op een antwoord.

Read more

Read more

Be-sup informeert

Read more

EHPM lanceerde nutrivigilance guidelines

Op donderdag 29 februari 2024 lanceerde EHPM haar nutrivigilantie guidelines. U kan ze hier downloaden. Be-sup werkte actief mee aan de redactie van die guidelines.

Read more

Read more

Magnesium L-threonaat: positief EFSA-advies – wachten op de beslissing van de Europese Commissie

 In 2021 werd aan de Europese Commissie een Novel Food-aanvraag voorlegd voor de erkenning van magnesium L-threonaat als biobeschikbare magnesiumbron in voedingssupplementen. EFSA bracht hierover nu een positief veiligheidsadvies uit. De Europese Commissie zal op basis van dit advies moeten beslissen of magnesium L-threonaat kan worden toegevoegd aan bijlage II (toegestane vitaminen- en mineralenverbindingen in supplementen) van de kaderrichtlijn 2002/46/EC.

Read more

EU definieert milieuclaims en stelt perk en paal aan oneerlijke greenwashing-praktijken

Richtlijn (EU) 2024/825 van het Europees Parlement en de Raad van 28 februari 2024 tot wijziging van de Richtlijnen 2005/29/EG en 2011/83/EU wat betreft het versterken van de positie van de consument voor de groene transitie door middel van betere informatie en door middel van bescherming tegen oneerlijke praktijken, werd gepubliceerd op 6 maart 2024.

Read more

Read more

Read more

Een terugblik op een geslaagde algemene vergadering: presentaties

Bedankt voor uw waardevolle aanwezigheid en betrokkenheid tijdens onze dynamische algemene vergadering donderdag 14 maart in Salons Waerboom!
Download hier de presentaties van de sprekers en het jaarverslag van be-sup, uw onmisbare informatiebron voor alle lopende dossiers.

Read more

Be-sup werft aan! Wil je deel uitmaken van ons dynamisch team?

Wil jij deel uitmaken van een dynamisch team en meegroeien met een toonaangevende organisatie? Be-sup, dé autoriteit op het gebied van voedingssupplementen, zoekt een enthousiaste adviseur om onze directeur te ondersteunen en samen successen te behalen. Word onze rechterhand en maak deel uit van een bloeiende sector vol uitdagingen!

Read more

Be-sup agenda

Read more

Read more

Read more