Bewering onder de loepe:

Doc S15/04/17

Afbeelding verwijderd.

Onze conclusie

WAAR

Voedingssupplementen die legaal op de markt zijn in België zijn per definitie absoluut veilig. 

Deze mogen dus gerust door elke gezonde persoon elke dag ingenomen worden.

Voedingssupplementen die op de markt zijn in Europa moeten voldoen aan alle Europese regels.  Voedingssupplementen die door Belgische ondernemingen aangeboden worden moeten bovendien nog voldoen aan de (strengere) Belgische wetgeving.  Deze producten worden aan de Belgische Autoriteiten genotificeerd en krijgen een NUT nummer.  Producten die niet aan de wetgeving voldoen krijgen dit nummer niet toegekend. Bijna alle producenten vermelden dit nummer duidelijk op de verpakking.

Dit betekent dat zowel het type van de gebruikte vitaminen en mineralen als hun gebruikte hoeveelheden per dag voldoen aan de strengste eisen van veiligheid, zoals gedefinieerd door de Belgische en Europese instanties.

Bij het vastleggen van de maximale hoeveelheden werd rekening gehouden met de mogelijke inname van vitaminen en mineralen via het dieet. Deze hoeveelheden houden ook rekening met een chronische dagelijkse inname van de supplementen.

Dit betekent uiteraard niet dat multivitaminen een gezonde, evenwichtige voeding kunnen vervangen. Zij zijn een nuttige aanvulling ervan.

Bovendien is het geraadzaam om in geval van ziekte, medicatie, zwangerschap, enz ... uw arts of gezondheidsprofesional te raadplegen over het innemen van voedingssupplementen.